mandag 29. juli 2024

Slik kan advokaten løse barnevernssaken før rettslig behandling

Slik kan advokaten løse barnevernssaken før rettslig behandling

from StoppBarnevernet.com https://ift.tt/PULO08b
via IFTTT

søndag 28. juli 2024

fredag 26. juli 2024

tirsdag 23. juli 2024

søndag 21. juli 2024

torsdag 18. juli 2024

Opplysningsplikt ved salg av bil

De fleste nordmenn over 18 år har bil i Norge, mange kjøper bil fra forhandler, det gjelder både nye biler og brukte biler. Og mange kjøper også bil privat, det vil si bruktbilkjøp.

Når man selger en bil har man opplysningsplikt. Om man ikke har utført sin plikt på en slik måte at kjøper av bilen blir skadelidende kan kjøper ha krav på prisavslag eller å heve bilkjøpet.

Det er viktig å være klar over at det gjelder en opplysningsplikt ved salg og kjøp av bil. Opplysningsplikten ved salg og kjøp av bil knytter seg til kjøpers rett på opplysninger og selgers ansvar for å gi relevante og korrekte opplysninger. Les mer om opplysningsplikt og salg av biler her.

Det er to lover som regulerer opplysningsplikten når du selger eller kjøper bil: forbrukerkjøpsloven og kjøpsloven. Forbrukerkjøpsloven gjelder når selger av bilen er en næringsdrivende som en del av sin næringsvirksomhet, og kjøper er en forbruker som ikke handler i forbindelse med sin næringsvirksomhet.

Kjøpsloven gjelder når begge parter er næringsdrivende, eller når begge parter er private.

Opplysningsplikten innbefatter den to forhold:

  1. Plikt til å gi rett informasjon
  2. Plikt til ikke å holde tilbake informasjon
Ved mangel eller ved brudd på opplysningsplikten kan man som bilkjøper kreve følgende:
  • Retting
  • Omlevering
  • Heving
  • Erstatning
Opplysningsplikten ved salg av bil er en plikt for selger til å informere kjøper om alt som er viktig og relevant om bilens tilstand, historikk og bruk, og til å ikke holde tilbake opplysninger som kan ha betydning for kjøpet.

søndag 14. juli 2024

tirsdag 9. juli 2024